Zklamání z Grimetonu

Tak jsem si řekl, že když už všichni poslouchají ten krásný historický vysílač z Grimetonu, neměl bych být tím posledním, kdo neposlouchá. Navíc mne lákala myšlenka vyzkoušet si „svazkovou“ feritovou anténu z cca 20 stejných anténních feritových tyček, co mi tu zbyly z dávných dob. Vyrobil jsem takovouhle anténu, vyrobil i směšovač a předzesilovač s filtrem a připojil k přesnému generátoru, abych dostal stabilní zázněj cca 1kHz. Radostně jsem očekával sobotního poledne a když jsem zaslechl testovací provoz, měl jsem velikou radost.

Tato radost však neměla mít dlouhého trvání. Jsem sice člověkem, který CW moc neprovozuje a zkoušku z něj odmítl skládat, ale cizí mi zas až tak není. Zaposlouchal jsem se tedy do vysílané zprávy a nevěřil vlastním uším. A cože nám to vlastně SAQ vysílal?propaganda

No to je tedy pecka. Takže už i v tak krásné apolitické oáze, jako bývala historická radiotechnika, budeme opěvovat současnou brutální invazi barbarů do Evropy. Ne, nechci všechny uprchlíky házet do jednoho pytle, ale podle oficiálních zdrojů je v imigrační vlně jen cca 20% opravdu válečných uprchlíků, kteří hledají záchranu vlastní existence. A kdo je tedy těch zbylých 80%? No přeci ekonomičtí migranti, zlatokopové, co táhnou vyplundrovat německý sociální systém. Až ho vyžerou, potáhnou dále, jak už to kobylky dělají.

Nemám rozhodně nic proti tomu, pomoci lidem v opravdové tísni, tedy prakticky výhradně Syřanům, kteří tvoří těch, již výše zmíněných, dvacet procent. Ale podporovat zlatokopy, kteří dokážou taková svinstva, jako si nakoupit padělané syrské pasy a vydávat se za opravdové válečné běžence jen proto, aby mohli jít do Německa za pohodlným životem? Barbary, co se neštítí ani tohoto? Ani omylem.

Ale pojďme si rozebrat zprávu z Grimetonu podrobně.

UNDERSTAND THE REFUGEES, NOT THEIR FAULT, NOT THEIR CHOICE

Ano. Tohle platí pro těch 20% syrských, skutečně válečných běženců. A to kdoví, jestli celých 20%. U zbých více, než tří čtvrtin, je to jejich rozhodnutí a říkat okupantské bezohlednosti chyba (fault), je opravdu neuvěřitelným eufemismem. Tak těm „rozumět“ odmítám, stejně, jako jsem odmítal rozumět ruským okupantům před pár desítkami let. Těchhle je navíc výrazně větší objem a jsou podstatně nekulturnější , tupě agresivní a nezvladatelní. Upřímně se bojím momentu, kdy ještě budeme na Rusáky vzpomínat se slzou v oku.

TREAT THE REFUGEES THE WAY YOU WANT TO BE TREATED

Samozřejmě. Jenže takováhle věc nesmí být jednostranná. Pokud přijdu někam na návštěvu a chovám se jako prase, nevážím si poskytnuté pomoci a chystám se ničit a ponižovat jejich kulturní dědictví a vyžírat jejich sociální systém, nesmím se divit tomu, že mne nevidí doma rádi. Behave as guests. If not, you’ll be treated the way you deserve.

ALL COUNTRIES MUST HELP

Nenapsal bych to líp, než pan Matějka.

LEARN TO LIVE WITH OTHER CULTURES

Nějak se mi nechce se učit žít s kulturou, která považuje ženy za méněcenné tvory, která považuje za správné na nich konat násilí, která považuje jinověrce za prašivé psy, které je nutno zabíjet a která odmítá jakýkoli vstřícný krok ze své strany.

EVERYONE HAS THE SAME VALUE

Leda houby. Člověk, který je ochoten akceptovat ve své víře i tak odpornou věc, jako je ukamenování jiného člověka, pro mne má hodnotu podstatně nižší, než člověk civilizovaný. Kdepak.

HELP OUT, NEXT TIME IT COULD BE YOU

Tak tohle je snad jediná rozumná věc z celé zprávy. Nejen, že bychom to v budoucnosti mohli být my, kdo bude utíkat z vlastního domova, ale s poměrně velkou pravděpodobností k tomu skutečně dojde, až bude Evropa chalífátem. Zbývá jen otázka – kam utíkat? Bude vůbec ještě kam?

A pokud byste někdo měli tendenci téhle zcela otevřené propagandě bývalé FDJ svazačky o tom, že nechtěnci naši společnost obohatí, oživí a budou u nás pracovat, pak si přečtěte tohle. Z podobnosti až mrazí.

 

No nic. Vraťme se k tématu. Moje radost z poslechu VLF vysílání z Grimetonu byla ta tam. Přijímač jsem vypnul a teď už jen čeká na rozebrání, protože tohle já poslouchat nebudu. Ne, nenutím nikomu žádný názor, jen je to v rozporu s mým svědomím. A svědomí je jedna z posledních věcí, které mi ještě Babiš nezdanil a Šabatová nezcenzurovala.