O ČRK a kapce vody

(Příspěvek byl updatovanán naposledy 22.9.2022, update je na konci textu)

 

Tak nám zase ČRK předvedl, co je zač. Co mám na mysli? Tenhle výstřik nenávisti, dodatečně takto zdůvodněný. ČRK sice okázale deklaruje, jak zásadně je nepolitický, ale zjevně někteří soudruzi dostali příkaz. A o příkazu řídicího důstojníka se přeci nediskutuje. Tož se vejboři postavili do latě a rozkaz splnili. Zajímavé je, že se takto zachovali i rozporu se stanoviskem IARU v dané věci – zkrátka, rozkaz je rozkaz.

Nelze jim to zazlívat, jednak se snaží skomírající ČRK udržet v chodu (tedy je jim každý jeden členský příspěvek dobrý) a druhak, celý ČRK je prolezlý patologickými osobnostmi, které dokážou člověku i na férovku vyhrožovat. Tak se lze vcelku oprávněně domnívat, že když takové zrůdy dokážou vyhožovat jinému amatérovi – nečlenovi ČRK, nebudou mít skrupule se obdobně odporně zachovat i ke členům výboru organizace, kterou „si platí“. Nevěříte (výstřik se týká konference ok-list ČRK)?

On 8/12/21 4:15 PM, Vladimír Bloudek wrote:
... A vzpomeň si na VPZ, také chytrý člověk jako Ty ale také troll jako Ty
 a on byl odtud vyhozen, Ty ještě ne ale může se snadno stát, 
určitě vím jak na to... 

No nic, není každý nejostřejší pastelkou v penálu. (ono je vůbec otázkou, jak je to zrovna v tomhle penálu s pastelkami ostatními). Pojďme ale zpátky k výše uvedenému ejakulátu Rady ČRK, který prý byl přijat „jednomyslně“. Nevím, nevím, já jsem si vždycky myslel, že slovo „jednomyslně“ je odvozeno od slova „mysl“. Nicméně nikdo, s alespoň zbytky „mysli“ něco takovéhoto snad ani napsat nemohl. Čímž se, opět, dostáváme k variantě „splnění rozkazu řídicího důstojníka“. Kdo byl na vojně, ví, že hledat myšlení v rozkazech je naprosto marná práce.

Přečtěte si to a zvažte (minimálně) následující myšlenky (tentokrát vytvořené myslí):

  • Kdo by měl chuť na otevřenou obhajobu kolektivní viny (tedy – ve větším měřítku – principu židovského holocaustu, vietnamského masakru a dalších), dejte si odkázané moudro z péra Rady ČRK. Zvláště pikantní je, z kontextu vyplývající myšlenka, že Rusko, či Ukrajina jsou osobami-radioamatéry :-))) , protože pravidla hamspiritu mezi fyzickými osobami jsou hned v následujícím odstavci prezentována jako pravidla vztahu mezi státy jako celky (dost dobrý úlet).
  • Korunu všemu pak dává prohlášení, že „… uplatnění kolektivní viny může přimět útočníka k tomu, aby svého úmyslu zanechal …“ Mohl by mi, prosím, nepodepsaný anonymní „myslitel“ z ČRK vysvětlit, jak princip kolektivní viny, aplikovaný na 35986 ruských radioamatérů (stav k únoru 2021) dokáže ovlivnit fungování státu se 145 miliony obyvatel? 0,2 promile obyvatel? Nebo 0,14 promile v Bělorusku (1359/9.5e6)?

Zbláznil se ten pisálek, nebo to dělá zištně za prachy? To se, možná, někdy dovíme, ale spíš ne. Bude se stydět, až mu to dojde. Ale tím se dostáváme k té kapce vody. Výše jsme si ukázali, že v „sankcionovaných“ zemích je 0,1 – 0,2 promile radioamatérů.

Udělejte si, až někdy budete sedět v hospodě (než nám to zase vládci zakážou, protože můžou, Ústava neÚstava) takový názorný experiment. Až Vám pingl postaví před sosáček jedno poctivé orosené, setřete prstem vodu z rosy na sklenici a dvě kapky si kápněte na stůl. Proč? Protože typický objem kapky vody je 0,05 ml a před Vámi stojí 0,5 litru piva. To je přesně ten poměr desetiny promile. Dáme kapky dvě, Rusko za to stojí.

A teď se zamyslete. Těm dvěma bezmocným kapkám lidí jste, soudruzi z ČRK, otrávili radost a zábavu. A v jakém jménu? Ve jménu toho, že tyhle dvě kapky údajně pohnou kryglem. Blbý, co? Vaše jednání mi nejvíce připomíná kretény z Extinction Rebellion, kteří ve jménu toho, aby se ušetřilo to ošklivé ruské palivo snížením teploty v kancelářích úřadů (ať už je to myšlenka sebeblbější), zablokují desítky aut, jejichž řidiči pak v koloně palivo (to samé ošklivé ruské) pálí při čekání, než aktivisty odnesou policajti ze silnice. Připadá vám to nesmyslné? A stále se koukáte na ty dvě kapky vedle půllitru? A stále jste členy ČRK?

Jsem rád, že já členem ČRK nejsem a nikdy jsem nebyl. Ano, toho ČRK, který na svých stránkách nedokáže ani aktualizovat seznam členů své Rady (nebo, že by ho nakonec nevedl nikdo?) ale vesele, právě jejím jménem, kazí radost z našeho koníčka desetitisícům lidí. A dělá si při tom docela masivní ostudu (viz komentáře).

 


 

UPDATE 25.6.2022

Tak nám situace hezky nabírá na obrátkách. Vznikla causa IARU HF World Championship 2022. O co jde?

Rada ČRK ve své pubertální rusofobní křeči zakázala HQ stanicím účast v tomto závodě. Tentokrát je ale pikantní situace, za jakých podmínek. To, že ke svinstvu ve článku výše uvedenému (ve věci OK-OM DX SSB Contestu 2022) se Rada usnesla prý „jednomyslně“ (aby si nenaštvala své sponzory), už nějak nešlo použít, protože do věcí kolem IARU HF World Championshipu 2022 vidí podstatně více lidí. Rada tedy uspořádala hlasování, podle kterého se jakože rozhodne. Jenže nastal problém, hlasování dopadlo 5:5 a bylo tedy ohroženo, že soudruzi nařízený úkol nesplní. Ha kletě, co teď?

Nicméně, již v amerických volbách ověřené řešení opět přispěchalo na pomoc.

No a tak jedna ze stanic (ne, nebudu psát, která) se jakože najednou vyjádřila, že se zákazem náhle souhlasí. Jupí, máme 6:4, jdeme škodit!

No a zbývá jen zdůvodnění. Zdůvodníme to tím, že HQ značky jsou vydány na právnickou osobu Českého radioklubu, takže ČRK jejich užití k tomuto účelu zakáže. Víte, přátelé, každé vydání koncese stojí nějaké peníze. Malé, ale stojí. Mějte to na vědomí, až budete ČRK vyplňovat složenku s členským příspěvkem.

 


 

UPDATE 22.9.2022

Tak už neharaší na cimbuří jenom Matouškům. Krávovina v „českém národním“ sportu, obdobná této z ČRK, se šíří světem jak nákaza. Zkrátka, idioti milují princip kolektivní viny, docela by mne zajímalo, kolik puků do hlavy pochytal který člen Rady ČRK. Až jim jednou někdo nakope hadry za jejich kolektivní vinu, nejspíš se budou nechápavě divit.

 


Souvisí:

My a oni, aneb svět podle ČRK

Reakce OK1DOM

Citace Petra Holce odsud. Ono celý ten pořad stojí za shlédnutí, doporučuji.